KARTA INFORMACYJNA


KT 38 ds. Przetworów Owocowych i Warzywnych
Powrót Program prac Aktualne PN
Zakres tematyczny:
Terminologia, wymagania jakościowe, metody badań, pakowanie, przechowywanie, transport w zakresie: półprzetworów i przetworów owocowych, warzywnych i grzybowych oraz octu winnego i spirytusowego, musztardy, preparatów enzymatycznych i pektynowych, naturalnych barwników.
Klasyfikacja zakresu tematycznego wg ICS:
01.040.67; 07.100.30; 67.040; 67.080.10; 67.080.20; 67.160.20; 67.220.20;
Zakres współpracy krajowej na etapie programowania prac i opiniowania dokumentów:
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Ministerstwo Zdrowia
Zakres współpracy międzynarodowej i regionalnej:
CEN/SS C01;  ISO/TC 34;  ISO/TC 34/SC 14;  ISO/TC 34/SC 3; 
Niniejszy KT jest komitetem wiodącym w zakresie współpracy z:
ISO/TC 34/SC 3; 
Przewodniczący:
dr inż. Sylwia Skąpska
tel.: +48226063630
email: skapska@ibprs.pl
Umiejscowienie sekretariatu w KT 38:
Polski Komitet Normalizacyjny
00-050   Warszawa  Ul. Świętokrzyska 14 B
Sekretarz KT:
mgr inż. Izabela Ancuta
tel.: +48225567527
email: izabela.ancuta@pkn.pl
Konsultant KT:
mgr inż. Izabela Ancuta
tel.: +48225567527
email: izabela.ancuta@pkn.pl
Sektor normalizacyjny PKN:
Sektor Żywności, Rolnictwa i Leśnictwa
00-050 Ul. Świętokrzyska 14 B
tel.: 22 556 74 94
fax.: +4822 556 74 07
email: wpnsrz@pkn.pl

Data powołania: 1994-04-28 Wersja do wydruku